Kokosolie, ik heb het sinds kort in huis en kan het al niet meer missen! Dit product wordt zwaar onderschat en is in mijn ogen een natuurlijk wondermiddel (net als moedermelk). Je kan er echt vanalles mee! Een must have voor elke mama of vrouw die gezond bezig is. Omdat het een biologisch en natuurlijk product is, is het ook geschikt voor kinderen en zelfs baby’s. Yay!

In de keuken
Kokosolie kan je gebruiken om te bakken en braden, maar ook als smeerboter. Het bevat net zoals roomboter goede vetten en je wordt er niet dik van. Twee tot drie eetlepels per dag zou ook helpen om buikvet aan te pakken.

Denk eraan: goede vetten zijn nodig voor de opbouw van cellen en voor het bouwen van hormonen. Kokosolie is een plantaardig vet dat helpt bij het versterken van het immuunsysteem, verstevigen van botten, stabiliseren van bloedspiegel en het bevat vitaminen A, D, E en K. Een superfood voor zwangere vrouwen en baby’s!

Zo smeer ik altijd wat kokosolie op het brood dat Elli eet, of meng ik het onder de groenten die gebakken of gestoomd worden.

In de badkamer
Er zijn enorm veel toepassingen mogelijk in de badkamer. Kokosolie is een natuurlijk antibacterieel middel dat de huid laat ademen (zoals vaseline). Het is lekker vettig, zodat het goed uitsmeert. Dep je washand met warm water in de pot kokosolie, en je bent klaar om te starten!

Kokosolie kan je gebruiken als natuurlijk middeltje voor de droge huid, lippen, nagelriemen, en droog haar. Je kan het gebruiken als conditioner, haarmasker, scheerschuim, ontsmettingsmiddel, make up remover, bodylotion en massageolie. Als je wat kokosolie mengt met citroen of pepermuntolie kan je het ook gebruiken tegen muggen en spinnen. Kokosolie werkt ook verzachtend tegen zonnenbrand of insectenbeten en werkt tegen de jeuk. Ook geschikt bij eczeem en koortsblazen.

Ik heb een grote pot kokosolie staan in de badkamer, en gebruik die bijna dagelijks! Lekker goedkoop en erg effectief! Op Pinterest vind je 101 toepassingen van kokosolie, de moeite waard om eens op te zoeken!

Voor (toekomstige) mama:
Smeer wat kokosolie op je zwangere buik om striemen tegen te gaan (veel goedkoper dan de duurdere crèmes). Voor borstvoedende mama’s kan je na elke voedingsbeurt wat kokosolie gebruiken als tepelcrème. Ook voor de baby zelf zijn er heel wat toepassingen mogelijk, zoals bodylotion, massageolie, billencrème en als zalf bij luieruitslag. Als je wasbare billendoekjes gebruikt, kan je wat kokosolie toevoegen aan het water voor je je doekjes erin drenkt.

Ik kan alvast niet meer zonder!
Waarvoor gebruiken jullie kokosolie?

Lees meer:

 

Kies voor biologische kokosolie, geschikt voor consumptie. Dan ben je zeker van een goede kwaliteit.