Met de feestdagen in zicht, een berichtje over leuk en verantwoord speelgoed!

Houten speelgoed

Speelgoed is voor een kind altijd leuk om te krijgen. Ik ben grote fan van houten speelgoed; het is mooi en duurzaam. Hout bestaat al eeuwen en gaat ook generaties mee. Omdat het eenvoudig is in ontwerp, prikkelt het ook de fantasie van kinderen. Het heeft minder felle kleuren en geluiden, waardoor kinderen er minder snel op uitgekeken zijn. Er komt immers meer creativiteit bij te pas.

Plantoys

Houten speelgoed is ook veiliger indien verf op waterbasis wordt gebruikt en geen lood bevat. Er worden geen schadelijke stoffen gebruikt zodat de kinderen er gerust op mogen sabbelen. Koop je toch plastic speelgoed, zorg dan dat het zeker BPA-vrij is (staat op de verpakking aangegeven). Te vermijden: vloerpuzzels en speelgoed in mousse. Lees er hier (link Blabloom) meer over. Mijn favoriete speelgoed is van Plantoys. Ze hebben erg veel keuze in speelgoed en voor alle leeftijden.

Stoffen speelgoed

Ook textiel is helemaal veilig en lekker zacht, zoals de knuffeldoekjes, gehaakte knuffels en rammelaars van Peppa. Helemaal handgemaakt en fairtrade! Maar de favoriet momenteel van Elli is deze leuke speelmat van zacht textiel. Ideaal om haar op haar buik of rug te leggen: voelen, kijken en luisteren naar de beestjes in het bos!

Activiteitenmat SkipHop

Rubberen speelgoed

Heb je wel eens van Sophie de Giraf gehoord? Dit is een erg leuke giraf gemaakt uit 100% rubberhout en is vrij van BPA, ftalaten en PVC. Alleen natuurlijke materialen worden gebruikt. Elke giraf wordt bovendien handgemaakt. Het prikkelt de zintuigen: baby’s kunnen er naar kijken, luisteren, proeven, voelen en ruiken. Een tip! Ze hebben ondertussen hun collectie uitgebreid en hebben veel meer dan enkel giraffen.

Elli met Sophie de giraf

Boeken

Niet alleen speelgoed, maar ook boeken vormen een mooi cadeau voor kinderen en zelfs baby’s. Ik ben helemaal verzot op boeken en geniet ervan om ook samen met Elli boekjes te kijken. Baby’s kunnen nog geen kleuren waarnemen zoals volwassenen en hebben een duidelijke voorkeur voor zwart-wit patronen en figuren. Daar spelen boeken op in! Dit is echt haar favoriet. Ze kan er naar blijven kijken en is er echt door gefascineerd!

Favoriet zwart-wit boekje

 

Mooi en verantwoord speelgoed koop ik bij De Krokodil en op www.blabloom.com.

Heb jij nog tips? Reageer onderaan!

Dit bericht werd niet gesponsord.