Welkom mama, papa, grootouder, voogd, … ! Fijn dat je je weg gevonden hebt naar mijn mamablog. Onder de naam Mama Naturelli blog ik over bewust en natuurlijk ouderschap. Er komen thema’s aan bod zoals natuurlijk zwanger en bevallen, borstvoeding, dragen, samen slapen, Rapley, enzovoort. Producten die ecologisch verantwoord zijn en een meerwaarde vormen in ons gezin zet ik hier ook in de kijker.

Wie ben ik?

Ik ben Joke, mama van twee dochters: Elli (okt 2015) en Liz (mei 2017). Ik ben onderwijspedagoog van opleiding maar merk dat ik als pedagoog zijnde toch heel wat handvaten mis om als kersverse moeder mee aan de slag te gaan. Voor ik moeder werd, had ik een bepaald beeld over het ouderschap. Ik zou duidelijk en consequent zijn, streng wanneer nodig. Een kind hoorde in zijn eigen bed te slapen. Draaide dat even anders uit! Moeder worden veranderde mijn hele visie op ouderschap. En nog steeds ben ik zoekende in dat proces. Een kind is geen object dat opgevoed moet worden naar bepaalde standaarden. Al gauw kwam ik in mijn zoektocht uit bij natuurlijk en onvoorwaardelijk ouderschap.

Waarom blog ik?

Ik schrijf deze blog omdat ik daar zin in heb, niet omdat ik er iets aan wil verdienen. Het is dus in de eerste plaats een persoonlijke mamablog,  geen commercieel middel (lees mijn disclaimer). Ik schrijf zo vaak ik wil en waarover ik wil. Het is mijn uitlaatklep en mijn hoekje. In de eerste plaats schrijf ik om mijn hoofd leeg te maken en de kennis en ervaringen die ik onderweg opdoe, kwijt te kunnen. In de tweede plaats natuurlijk ook voor anderen om te inspireren en om inzicht te krijgen in onze keuzes. Ouderschap is een leerproces, er is geen juist en fout, er zijn wel heel wat handvaten die aangereikt kunnen worden als inspiratie. En dat is precies wat ik met deze blog wil bereiken.

Je hoeft het niet eens te zijn met wat ik schrijf. Je hoeft de artikels niet te lezen als je die niet wil lezen of als je het er niet mee eens bent. Iedereen voedt zijn kind op zijn/haar manier op, en dat is oké. Elk kind is anders. Wat mij enorm helpt in mijn zoektocht, is het lezen van boeken over verschillende opvoedkundige thema’s. Dat helpt me om mijn keuze bewust te kunnen maken. Argumenten als ‘omdat het zo hoort’ of ‘omdat de die of de die het gezegd heeft’ volg ik niet.

Mijn schrijfstijl staat misschien niet iedereen aan. Dat is oké. Er zijn genoeg andere mamablogs die ook over deze thema’s schrijven met een andere schrijfstijl.

samenwerken

Waarover gaat deze mamablog?

Deze blog geeft informatie over opvoedingsaspecten die niet altijd mainstream zijn en vaak buiten het gangbare vallen. Niet om het per se anders te willen doen, maar omdat ik merk dat het bij ons past, bij ons als opvoeders, en bij onze kinderen. Niet alle dokters, kinderartsen, verpleegkundigen, … zijn op de hoogte van deze ‘andere’ manieren. Maar dat wil niet zeggen dat het niet kan of niet goed zou zijn.

Ik ben van mening dat je pas bewust kan kiezen als je al je opties kent. Daarom schrijf ik het online en niet in een notitieboekje. Ik schrijf dit al helemaal niet om anderen te veroordelen. Het is niet omdat je het anders doet, dat ik op je neerkijk. Elk kind is anders. Elke ouder is anders. Elke opvoeding is anders.

Je leest op deze mamablog meer over borstvoeding, samen slapen, wasbaar luieren, babyzindelijkheidscommunicatie, Rapley, natuurlijk bevallen, enzovoort.
Ook duurzaamheid en gezond opgroeien zijn onderwerpen die regelmatig aan bod komen.

Nog even dit: wat ik schrijf, is gebaseerd op onderbouwde lectuur. De geraadpleegde bronnen staan meestal in het artikel zelf vermeld.

Veel leesplezier!

Op elk bericht kan je reageren. Ik ben erg geïnteresseerd in andere visies en meningen & in jouw persoonlijke ervaringen!

Volg me

Facebook | Instagram | Pinterest | BloglovinGoogle+

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ᴇᴄᴏ ⋒ ᴍᴀᴍᴀ ⋒ ʙʟᴏɢɢᴇʀ (@mama_naturelli) op