Elli werd afgelopen één jaar en vierde dat met een homemade taartje: een suikervrije smashcake!

Met dit recept maak je een eerste verjaardagstaart zonder suiker. Het is een gezonder alternatief en ideaal als smash cake. Deze taart is super simpel, super lekker en meer dan voldoende voor een baby. Probeer het ook eens!

Suikervrije smashcake

Ingrediënten

  • 3 biologische bananen
  •  3 eieren
  • 100 gram fijne havermout
  • 100 gram amandelmeel
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 2 el Griekse yoghurt
  • een aantal frambozen
  • een aantal aardbeien
  • indien gewenst: (lactosevrije) slagroom

Bereidingswijze

De basis
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet enkele ronde cakevormpjes in. Doe daarna de bananen, eieren, havermout, amandelmeel, kaneel en bakpoeder in een blender. Giet dan het beslag in de vormpjes en zet het bananenbrood 20 minuten in de oven. Laat het even afkoelen.

De afwerking
Plet de frambozen en meng er de Griekse yoghurt onder. Dit zorgt voor een mooie roze kleur. Je kan ook een blauwe taart maken met blauwe bessen.
Ik heb twee bananenbroodjes boven elkaar gelegd met daartussen het roze mengsel. Werk daarna de bovenkant af met Griekse yoghurt, gesneden aardbeien en indien gewenst een klein toefje slagroom. Zet er nog een kaarsje op en smullen maar!

Bananenbrood uit de oven

img_3009Smakelijk!