Pasen, de eerste keer dat we het echt vierden met Elli. Vorig jaar was ze nog te klein om het te begrijpen, maar nu vond ze het heerlijk!
Wat bracht de Paashaas voor onze 1,5 jarige peuter?

Verantwoord lekkers

Elli kwam beneden met haar mandje en zag dat het huis vol lag. Ze wist meteen wat de bedoeling was en begon haar mandje spontaan te vullen.

pasen

’s Ochtends vroeg: eitjes zoeken!

Omdat Elli nog geen chocolade eet, bracht de Paashaas voor haar gevulde eieren met verantwoord lekkers, zoals rozijnen, een fruitzakje en fruit. De Paashaas heeft natuurlijk ook aan mama en papa gedacht met de heerlijke Tony Chocolonely paaseitjes. De eitjes zijn gewikkeld in een papiertje, waardoor ze niet de neiging had ze op te eten en ook de meubels niet vol chocolade hangen.

pasen peuter

Eitjes rapen

Kleine speeltjes

Er zat niet alleen lekkers in de gevulde eieren, maar ook kleine speeltjes zoals vingerpopjes, kleurtjes en een houten rups voor babyzus. Elke keer was ze zo verrast bij het openen van de kartonnen eieren, haar gezicht spreekt boekdelen.

Gevulde eieren met speeltjes

pasen peuter

een goed gevuld paasmandje

Familietraditie

Het is ondertussen traditie dat we elk jaar Pasen vieren bij de grootouders. Hoewel de Sint enkel bij de ouders komt, is Pasen meer een familiegebeuren. ’s Middags hebben we een brunch bij bompa, en ’s avonds een paasdiner bij oma & opa. Naast de vele eitjes die geraapt worden, is Pasen dus vooral een gezellig samenzijn aan het begin van de lente.

Bij de grootouders

Jaarmarkt

Op Paasmaandag sluiten we het weekend af op de jaarmarkt. Hier in Nijlen is dat een jaarlijkse traditie. Iedereen uit de nabije omgeving is aanwezig en je komt veel (oude) bekenden tegen. Er staan allerlei kraampjes en natuurlijk is er de kermis waarbij een rondje op de paardenmolen niet mag ontbreken. Ook kan je er vele dieren bekijken, zoals paarden, ezels, pony’s, schapen en geiten. Het is er over de koppen lopen, maar met Elli in de draagzak is dat goed te doen. 

Hoe hebben jullie Pasen gevierd?