Oh wat zou ik zonder draagdoek beginnen? Ik heb werkelijk geen idee. Ik hou ervan om mijn baby te dragen. Tijdens de zwangerschap keek ik dan ook erg naar uit om terug een mini in de doek te hebben! Ik wil zeker niet zover gaan dat ik dragen heilig vind. Iedereen doet wat hijzelf het makkelijkst vind uiteraard. Maar ik kan echt niet zonder. Lees hier mijn voornaamste redenen.

Handen vrij!

Dit is voor mij een van de voornaamste redenen. Ik stop mijn baby in de doek of draagzak en heb mijn handen vrij! Om mijn peuter te helpen, aan te kleden, en te verschonen. Om mijn huishouden – voor zoverre dat mogelijk is met een mini in huis – gedaan te krijgen. En om zelf iets te kunnen eten. Want je zal zien: je legt je baby neer omdat je zelf eindelijk ook eens iets wil eten, en net op dat moment heeft ze het befaamde huiluurtje. Oplossing: draagzak in! En zoals nu: om te kunnen bloggen.

Sleepy dust

Als ik Liz bij mij draag, valt ze erg makkelijk in slaap. In het begin sputtert ze wat tegen, dan werkt het het best om wat rond te wandelen. Ook nog eens goed voor mijn conditie, maar dat duurt hooguit 10 minuten. Het makkelijkste is eigenlijk: voeden, dragen, slapen, en dan weer opnieuw. Eventueel wegleggen eens ze diep genoeg slaapt zodat ik écht even vrij heb. Wakker wegleggen resulteert alleen in maar in huilen, en dat wil ik liefst vermijden.

Op stap

Ik vind een wandelwagen niet handig. Ik heb een kleine auto en een grote wandelwagen en vind het eigenlijk best een onding. Als ik alleen de deur uitga, neem ik hem zelden mee. De draagzak of ringsling hangt rond mijn lijf en neem ik overal mee naartoe. Neemt ook geen plaats in op die manier. Elli (de peuter) kan best al lange afstanden wandelen, dus een buggy is ook niet nodig. En je hebt nog steeds je handen vrij zonder dat je ook nog een wandelwagen moet duwen. Best handig met een peuter die de wijde wereld wil ontdekken.

Onmiddellijk reageren

Omdat ze dichtbij mij is, kan ik onmiddellijk reageren op de eerste signalen. Voor ze de tijd heeft om te huilen zie ik al wat ze nodig heeft. Om die reden is ze ook erg rustig en huilt ze niet vaak. Voor mij dus ook de ideale manier om een band op te bouwen met mijn baby, lekker dicht bij mama!

dragen, ringsling

Wat zijn jouw redenen om je baby al dan niet te dragen?