Ik hou van foto’s. Ik heb mijn smartphone altijd bij de hand en neem elke dag wel foto’s van de gebeurtenissen van de dag. Dat kan ook niet anders als blogger. Daarnaast laten we regelmatig ook professionele foto’s maken. Belangrijke momenten leggen we dan ook graag vast via een fotoshoot, zoals van de zwangerschap en de pasgeboren baby. Dit heb ik bij beide kindjes gedaan en nog geen moment spijt van gehad!

newbornshoot

Newbornshoot Liz

Online fotoboeken

Vroeger liet ik de foto’s afdrukken en plakte ik ze in een fotoalbum. Lekker ouderwets, maar vooral veel werk. Anderhalf jaar na de geboorte van Elli had ik duizenden foto’s op mijn Google account staan, netjes geordend per leeftijdsfase. Ze allemaal afdrukken en opplakken zag ik echt niet zitten. Die dikke albums nemen ook zoveel plaats in en de foto’s komen na een tijdje ook los (bij mij toch), niet handig!

Ik maak daarom mijn fotoalbums tegenwoordig bij albelli. Dat gaat snel, is niet duur, maar wel erg mooi! Ze nemen ook veel minder plaats in dan een plakalbum en je hebt meer opties in je layout. Of als je weinig tijd hebt – geef toe, dat hebben we allemaal -, dan kan je gewoon je foto’s uploaden en de software stelt zelf een boek samen. Op minder dan 10 minuten heb je een boek klaar.

Mijn tips

  • Bewaar al je foto’s op één plek. De foto’s die ik neem via mijn smartphone komen automatisch in mijn Google Foto’s terecht. De foto’s die ik via mijn camera neem, voeg ik daaraan toe. Er zijn nog andere manieren natuurlijk. Wat jijzelf het makkelijkst vindt. Dan hoef je maar op één plek je foto’s te selecteren.
  • Heb je op facebook al een selectie foto’s staan? Dan kan je rechtstreeks via facebook je foto’s uploaden.
  • Orden je foto’s per periode. Ik maak een album per 6 maanden, dat vind ik het overzichtelijkst. Niet per persoon, want als je meerdere kindjes hebt en ze samen op de foto staan, wordt dat lastiger.
  • Download de software en ga aan de slag. Heb je weinig tijd, gebruik dan de automatische indeling. Je kan die altijd nog een beetje aanpassen. Heb je meer tijd, dan kan je zelf je layout samenstellen. Dat gaat eigenlijk heel gemakkelijk en vind ik zelf leuker. Ik heb niet graag één pagina met 10 foto’s en houd van eenvoud. Op minder dan uur de tijd heb ik mijn album samengesteld. Het is mijn vijfde ondertussen, dus ik word er wel bedreven in!
  • Je kan tussentijds je project opslaan. Wordt je baby net wakker, sla je concept op en je kan later gewoon verder doen. Handig! Ook als je project af is, blijft het op je account staan. Kan je achteraf nog altijd een dubbel laten maken, moest je dat willen.

 

albelli fotoalbum

Als de kindjes slapen, werk ik aan het album

  • Omdat ik veel professionele foto’s gebruik of zelf mijn foto’s bewerk, wil ik niet dat albelli mijn foto’s ‘optimaliseert’. Ga met je rechtermuisknop op de foto staan in de software en vink die optie uit. Op die manier behoud je de originele kleuren. Mijn smartphonefoto’s laat ik wel verbeteren.
  • Ik kies voor platliggende pagina’s. Ik spreid regelmatig één foto over twee pagina’s en dan heb je geen plooi in het midden. Iets duurder, maar veel mooier vind ikzelf!
  • Niet uitstellen, gewoon doen! Heb je echt veel plezier van. Ook je kinderen later hebben een mooi boek om in terug te kijken.

Korting albelli

Op mijn telefoon of PC kijk ik erg weinig terug in mijn oude foto’s (ondertussen al 10 000). Het maken van een fotoboek verplicht je om terug te gaan kijken. Zo leuk om al die oude foto’s terug te zien en een selectie te maken! De boeken staan hier uitgestald in de woonkamer en we nemen ze regelmatig eens vast. Als er bezoek komt, of gewoon om in te kijken. Elli vindt het heel fascinerend om haar eigen babyfoto’s te zien bijvoorbeeld.

Overtuigd? Probeer het zelf eens! Met de kortingscode NATURELLI20 krijg je 20% korting op je fotoboek(en). Geldig tot eind 2017.

Veel plezier!

 

Deze blogpost bevat producten die door een merk of bedrijf werden gesponsord. Lees mijn disclaimer.