Mijn kleine meid, al twee jaar! Het is zo cliché, maar wat gaat dat snel!

Dat klein boeleke in mijn armen loopt hier nu vrolijk rond. Ze is volop haar eigen identiteit en persoonlijkheid aan het ontwikkelen. En dat is zo fascinerend om te zien!

Twee jaar

Twee jaar elke dag vreugde, plezier, verwondering, maar ook verdriet als iets niet lukt of gaat zoals ze had verwacht. Stap voor stap deze wereld ontdekken, met al zijn sociale regels en eigenaardigheden. Volop haar zelfstandigheid aan het ontwikkelen: “Elli doen!” En heel afwachtend, vaak bang, in nieuwe situaties. Afwachten, observeren, naar mama of papa rennen – de veilige uitvalsbasis – om dan een volgende keer het plezier te ervaren en de leiding te nemen. Elke keer weer een nieuwe uitdaging. Rondjes lopen rond de tafel, de spanning verwerken. ’s Avonds moeilijk de slaap kunnen vatten, en alles navertellen wat die dag heeft plaatsgevonden.

Lieve meid, wat doe je dat goed! En zijn we blij dat je deel uitmaakt van ons gezin! Elke dag is weer een nieuw avontuur met jou erbij!

Feest!

Dit weekend was het feest! Een heel weekend lang! Zaterdag deel één met mama’s familie en zondag deel twee met papa’s familie. Op die manier houden we de drukte (min of meer) beperkt en duurt het feest extra lang! Taart eet Elli nog niet, dus bakten we een gezonde(re) cake en pannenkoeken!  Smullen maar.

Feest!

Feest!

 

Elli is twee!

 

Ze wou maar kaarsjes blijven uitblazen, ook als al het bezoek al lang weg was. Dus haalden we het restje cake maar weer boven …

Vele cadeautjes gekregen en een uitstapje Winterefteling!

Het was een geslaagd weekend! Vandaag sluiten we rustig af en kon ze rustig de cadeautjes verkennen die ze kreeg. De Dublo, liedjesCD en het door oma handgemaakte quiet book. Weet je niet wat dat is? Google maar eens ;-)!