Afgelopen zaterdag stonden de eerste Mom Blog Awards voor de deur, georganiseerd door Nele. Het is de eerste keer dat er in België een awardsuitreiking wordt georganiseerd voor mamabloggers. Er was dus heel wat belangstelling, en ook ikzelf was geïnteresseerd om de andere bloggers in real life te ontmoeten.

Samen met Jessica, een goede vriendin en blogger, schreven we ons in voor het evenement. Het leuke aan deze awardsuitreiking is dat iedereen kans kon maken op één van de prijzen, omdat het geen populariteitswedstrijd is. Een vakjury selecteerde de vijf winnaars en ook het publiek kon stemmen voor twee winnaars. Er werden dus zeven prijzen weggegeven.

Netwerkevenement

Het eerste deel bestond uit een netwerkevenement. Ik vond het heel fijn om andere bloggers te leren kennen. Uiteindelijk zijn we allemaal collega’s op het wereldwijde web, maar het was de eerste keer dat ik hen ook in het echte leven zag.

Er waren ook heel wat bedrijven aanwezig die hun producten voorstelden. Een ideaal moment om elkaar te leren kennen. Zo ontmoette ik Anne, mama en ontwerpster achter het Antwerpse merk Lily-Balou. Ik ben al langer fan van dit duurzame en ecologische kinderkledingmerk. Het kleine zusje Liv+Lou kende ik nog niet, maar ik was meteen verliefd op de gloednieuwe collectie die daar tentoongesteld werd. De kledij heeft een hoog aaibaarheidsgehalte, maar is tegelijkertijd heel erg stoer. De Liv+Lou collectie is er voor kinderen van 2 – 14 jaar.

 

Soak Wash is het tweede bedrijf waar ik van onder de indruk ben. De kleurrijke flesjes trokken mijn aandacht, en de uitleg klonk veelbelovend! Soak Wash is een biologisch afbreekbaar wasproduct uit plantenextracten voor delicate kledij zoals lingerie, breigoed en babykleertjes. Het werkt heel simpel: voeg 1 koffielepel toe in 3 à 4 liter koud water. Laat 15 minuten weken en verwijder het water zachtjes. Klaar! Je kledij is weer helemaal fris en proper. Naspoelen is niet nodig. Ik heb heel wat staaltjes met verschillende geuren meegenomen en ben heel benieuwd naar het resultaat! Van zodra ik het geprobeerd heb, deel ik mijn ervaring met jullie.

De Mom Blog Awards gaan naar…

En dan was het zover: de awards uitreiking! Liz was ondertussen in slaap, dus legde ik haar neer in de wandelwagen. We waren allemaal heel erg benieuwd wie er met de prijzen zou gaan lopen. De verbazing was groot toen ik als derde op het podium werd geroepen als winnaar in de categorie Parenting. Met mijn mond vol tanden ging ik naast Erika Van Tielen staan, die me vroeg hoe ik me voelde. Ik had helemaal niets voorbereid en was compleet overdonderd door het hele gebeuren. Ik herinner me ook helemaal niks meer van wat ik gestameld heb. Van Aeromoov kreeg ik een prachtig prijzenpakket, bestaande uit de air layer, air wrapper én het instant travel cot reisbedje dat ook als park kan dienen. Wauw!

Mama Naturelli op de Mom Blog Awards 2017

De winnaars

De overige winnaars zijn de volgende:

Lifestyle: Lobke van Leuke Wereld, niet geheel onverwachts maar zeker terecht. Lobke heeft een  – in mijn ogen – grotere blog en schrijft over haar leven en alles wat erbij hoort. Je vindt er inspiratie voor DIY’s, uitstapjes, recepten en reistips.

Personal: Karin van Momrunsthecity, mama van Timon en hardloopster. Ze gunt ons een blik in haar leven: over hoe ze de eindjes aan elkaar knoopt loopt in het drukke leven van een moeder.

Artistiek en creatief: Jessica van Exploring Life. We waren samen naar het event gekomen, en gingen samen met een hoop prijzen naar buiten. Onvoorstelbaar! Jessica heeft een lifestyle-blog met tips over natuurlijk en ecologisch ouderschap, interieur en leuke diy’s. Ze heeft een dochter Ellie die exact even oud is als mijn dochter Elli (zelfde geboortedatum), en is momenteel zwanger van een tweede meisje. Als je haar nog niet volgde, zeker doen dus!

Instagram: Nathalie van Unicorns and Fairytales ging met de award Instagram lopen. Helemaal terecht! Haar feed bestaat uit alleen maar mooie plaatjes van haar zoontjes Vince en Lex. Zeker de moeite waard om haar te volgen!

De twee publieksprijzen gingen naar Mademoiselle Fresita en Anna is AndersMademoiselle Fresita is een nieuwe ontdekking voor mezelf. Wekelijks post ze haar weekmenu met gezonde kidsproof recepten en maandelijks geeft ze een update over haar kinderen Jackie en Lucille. Met mij heeft ze er alvast een nieuwe volger bij! Anna is Anders gaat over de dochter van Renilde die met een motorische en mentale beperking geboren werd. Een unieke en heel mooie blog die je doet stilstaan bij jezelf. Absoluut een pareltje en een geheel terechte winnaar!

 

 

Foto’s via de Facebookpagina van De Mom Blog Awards. Ik was zo druk bezig met netwerken dat ik zelf amper foto’s genomen heb, oeps!