Donderdag is veggiedag! Ik deel daarom elke week een nieuw recept om uit te proberen. Met z’n allen flexitariër is het doel. Dus kom erbij en eet mee :). Deze courgetti met avocado en spinazie is een verrassend lekker plantaardig gerecht. In plaats van spaghetti gebruik je courgetteslierten. Rauwe groenten zijn gezond, bevatten meer voedingswaarden en vezels dan bereide groenten. Zet daarom af en toe deze courgetti op tafel! Helemaal kidsproof.

Ingrediënten

  • 4 courgetten of kant en klare courgetti (in de Albert Heijn bijvoorbeeld)
  • 4 rijpe avocado’s
  • Sap van een citroen
  • Hand gewassen spinazie
  • 150 ml water
  • olijfolie
  • zout en peper
  • optioneel: witte bonen, tomaat, rucola, pijnboompitten

Courgetti met avocado en spinazie: bereiding

Was de courgette en snijd deze in slieren met een spiraalsnijder of dunschiller. Houd deze slierten opzij.

Neem een blender en doe hierin de avocado’s, spinazie, olijfolie, citroensap en het water. Mix tot alles glad is. Dit is je saus. Als je saus niet vloeibaar genoeg is, doe er dan nog wat water bij.

Kruid de dressing goed af met peper en zout. Meng vervolgens onder de courgetti.

Je kan dit afwerken met groenten naar keuze. Ik vind het heerlijk met kerstomaten, rucola en pijnboompitten. Ook witte bonen passen er goed bij.

Smakelijk!

Bron: het groene monster