Donderdag is veggiedag! Ik deel daarom elke week een nieuw recept om uit te proberen. Met z’n allen flexitariër is het doel. Dus kom erbij en eet mee 🙂

Deze vegetarische penne all’arrabbiata is een heel lekker en simpel pastagerecht. Het lijkt heel erg op de vegetarische spaghetti, maar dan simpeler.
Snel klaar, dus ideaal als je het druk hebt!

Ingrediënten

  • 800 gr tomatenblokjes (blik)
  • 500 gr penne
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes look
  • 1 rode chilipeper
  • pijnboompitten
  • verse basilicum
  • rucola
  • geraspte kaas (indien vegan kan je dit weglaten)
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Vegetarische penne: bereiding

Kook alvast de penne beetgaar (1 min minder dan op de verpakking staat).

Pel en snipper de ui en de look. Hak de rode peper fijn zonder zaadjes.

Stoof daarna de ui en look glazig in een hoge pan met olijfolie. Voeg dan de rode peper toe en bak even mee.

Doe vervolgens de tomatenblokjes bij in de pan. Laat dit ongeveer 15-20 minuten zachtjes sudderen zonder deksel.

Kruid dit alles af met peper en zout. Werk af met een handvol basilicum en rucola.

Bak de pijnboompitten lichtbruin in een pan op hoog vuur. Wel opletten want ze verbranden snel. Voeg deze op het laatst toe.

Smakelijk!

Bron: Libelle Lekker