Dus, nu je weet dat we flexitariër zijn en bijna altijd vegetarisch eten, is het tijd om enkele vegetarische recepten te delen. Ze moeten aan enkele criteria voldoen voor ik ze hier opneem: lekker (uiteraard), snel klaar (geen tijd om uren in de potten te roeren) en niet duur. Daarom zal ik vanaf nu elke donderdag een vegetarisch of plantaardig recept delen. We beginnen met deze vegetarische spaghetti.

Super lekker, snel klaar en helemaal kidsproof is deze vegetarische spaghetti met tomaat en rucola!

Ingrediënten (4 pers)

  • 500 g spaghetti
  • sjalotten
  • 1 teentje look
  • trostomaten
  • 1courgette
  • 50 g rucola
  • eetlepels kleine olijven (ontpit)
  • pijnboompitten
  • ½busseltje basilicum
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 150 g gemalen kaas (laat dit weg als je vegan kiest)
  • een scheut olijfolie
  • peper
  • zout

Vegetarische spaghetti: bereiding

 Breng water aan de kook met een beetje zout. Kook vervolgens de pasta beetgaar (1 min korter dan op de verpakking).
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan op een matig vuur. Roer regelmatig, want ze verbranden snel! Van zodra ze lichtbruin zijn, haal je ze eruit.
Snijd dan sjalot in stukken, plet de look en snijd de peper fijn. Snijd de tomaten en courgette in grove stukken. Neem een hoge pan en stoof de sjalot, look en rode peper aan. Voeg dan de tomaten en de courgette toe. Laat sudderen op een zacht vuur.
Giet de pasta af en hou een beetje kookvocht opzij. Dit doe je bij de saus. Voeg daarna de pasta toe.
Werk het gerecht af met de olijven, rucola en basilicum. Kruid dit met peper en zout. Strooi vervolgens de pijnboompitten toe en de geraspte kaas.

Smakelijk!

Bron: Dagelijkse kost