Donderdag is veggiedag! Ik deel daarom elke week een nieuw recept om uit te proberen. Met z’n allen flexitariër is het doel. Dus kom erbij en eet mee 🙂

Deze vegan masala met zoete aardappel staat in een wip en een flip op tafel en is heerlijk. Het is poepsimpel en helemaal plantaardig! Ook heel lekker met rijst erbij!

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 2 zoete aardappelen
  • 200 g verse spinazie
  • 1 pot kikkererwten
  • 1 blik kokosmelk
  • cashewnoten
  • een halve limoen
  • 2-3 tl massala kruiden
  • verse koriander
  • kokosolie
  • zout
  • peper

Vegan masala: bereiding

Snijd eerst de sjalotten fijn en snijd de zoete aardappelen in blokjes.

Verhit vervolgens de kokosolie in een wokpan. Voeg de sjalot toe en laat kort stoven. Daarna voeg je de zoete aardappel toe. Doe een klein beetje water in de pan zodat het goed kan garen.

Als dit klaar is, voeg je de masalakruiden toe en meng je de kokosolie erbij. Laat alles 10-15 min sudderen op een zacht vuur.

Voeg tot slot de kikkererwten en de spinazie toe. Kruid af met peper en zout.

Dan voeg je de koriander en geplette cashewnoten toe. Roer alles door elkaar en sprenkel er limoensap over.

Dit gerecht is heerlijk met wat rijst erbij.

Smakelijk!

Bron: donderdagveggiedag