Donderdag is veggiedag! Ik deel daarom elke week een nieuw recept om uit te proberen. Met z’n allen flexitariër is het doel. Dus kom erbij en eet mee :). Deze vegetarische risotto met aardpeer is een heerlijk wintergerecht. Snel klaar, OVERHEERLIJK, en kidsproof! Het water loopt alweer in mijn mond.

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 2 preien
  • 300 gr risottorijst
  • 400 g aardperen
  • 60 g hazelnoten
  • 1 citroen
  • verse bladpeterselie
  • geraspte gruyère (125 g)
  • 800 g groentebouillon
  • Roomboter of kokosolie
  • Witte balsamico-azijn

Vegetarische risotto met aardpeer: bereiding

Kook eerst de bouillon en voeg er per persoon 150 ml water aan toe. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de prei in dunne halve ringen. Spoel daarna de prei. Verhit wat boter of kokosolie in een pan en fruit de sjalot. Doe daarna de prei erbij en laat 5 min bakken.

Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut roerend mee. Doe daarna de witte balsamicoazijn erbij en 1/3 van de bouillon. Laat de rijst de bouillon langzaam opnemen. Daarna voeg je weer 1/3 bouillon toe. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is (zacht vanbuiten). Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten.

Snijd ondertussen de aardpeer in dunne (!) plakjes en bak ze goudbruin. Hak de hazelnoten grof en voeg ze bij de aardpeer voor zo’n 2 minuten. Kruid af met peper en zout.

Roer nog wat warm water door de risotto en laat 5 minuten afgedekt staan (vuur uit). Pers de citroen uit over de risotto. Hak de peterselie fijn en voeg deze eraan toe. Roer tot slot de gruyèrekaas door het mengsel.  Peper goed af.

Verdeel de risotto over de borden. Bestrooi met peterselie, aardpeer en hazelnoten.

Geniet ervan!

Bron: Hello Fresh