Knutselen en creatief bezig zijn is Elli’s favoriete bezigheid. Elke dag weer vraagt ze om te kleuren, schrijven of kneden.

Ik vind het belangrijk om kwalitatieve producten te gebruiken. Ze zijn niet altijd goedkoop, maar zijn het echt wel waard. Als je ooit goedkoop materiaal hebt gebruikt, dan weet je waarom! De kleuren zijn zwak, wasco’s broos, potloden breken gemakkelijk. Uiteindelijk gaat duurzaam materiaal ook langer mee, en daarom niet per se duurder dan wanneer je vaak goedkoper materiaal moet kopen.

Daarom was ik erg blij toen ik deze mooie Stockmar krijtjes en bijenkneedwas mocht ontvangen van De Lieve Draak, een nieuwe webshop met duurzaam materiaal.

Stockmar krijtjes

Deze Stockmar krijtjes zijn gemaakt van bijenwas en wereldwijd gekend. Peuters en kleuters kunnen ze goed vasthouden, ze zijn stevig en zijn in alle kleuren verkrijgbaar. Ze kleuren niet alleen goed, maar ruiken ook nog eens heerlijk naar bijenwas. Het is een natuurlijk en daarom ook veilig product voor kleintjes. Omdat ze kwalitatief erg sterk zijn, breken ze niet gemakkelijk. De kleuren zijn helder. Elli is er in elk geval dol op. De beste krijtjes die we in tot nu toe al gehad hebben. Geen wonder dat ze populair zijn in de Steinerscholen!

Voor baby’s en peuters die nog geen goede pengreep hebben, zijn de blokjes een goed alternatief. Die zijn erg makkelijk vast te houden door hun vorm en van dezelfde kwaliteit.

Stockmar bijenkneedwas

Ook de bijenkneedwas van Stockmar is hier een groot succes. In tegenstelling tot plasticine vraagt het wel wat voorbereidend werk voor je echt kan overgaan tot kneden. Door de bijenwas warm te maken met je handen, wordt het zacht en kneedbaar. Daardoor kan je er alle mogelijke vormen mee maken. Je kan de was ook onderdompelen in een kommetje warm water. Voor jonge kinderen is het handig om dit zelf te doen. Zij hebben het geduld nog niet om de bijenwas soepel te maken. Het voordeel van bijenwas is dat je het elke keer opnieuw weer kan hergebruiken door het warm te maken. Zo gaat niets verloren.

In tegenstelling tot klassieke plasticine brokkelt de bijenwas niet af en behoudt het de intensiteit van zijn kleuren. Ook hier kan je kleuren mengen, maar dat proces loopt helemaal anders dan plasticine wat een lelijke brei wordt. Ook dit product ruikt heerlijk naar bijenwas. Elli wil er de hele tijd aan ruiken en is gefascineerd. Ze kleurt en kneedt en bepaalt wat we samen gaan maken. Ze is er misschien net nog wat te jong voor, maar met mama’s hulp lukt het prima.

“Mama, ruik!”

We hebben samen een uur gekneed, terwijl ze plasticine meestal na 10 minuten al beu is. Ik ben al benieuwd naar wat we in de toekomst allemaal nog samen gaan maken!

Shop nu met korting

De Stockmar krijtjes en bijenkneedwas kan je kopen bij De Lieve Draak. Dit is een gloednieuwe webshop voor bewuste ouders en sinds vandaag online! Je krijgt heel deze week 10% korting met de actiecode 2018opening. De code is geldig tot en met vrijdag 2 februari. Neem zeker eens een kijkje. Er komen dagelijks nog nieuwe spullen bij!

Deze blogpost bevat producten die door een merk of bedrijf werden gesponsord. Lees mijn disclaimer.