Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar hier is het vollen bak babyboom in de familie en vriendenkring. Wat geef je een pas bevallen moeder eigenlijk als cadeau? Mijn top 10 natuurlijke en leuke kraamcadeautjes! Voor elk budget wat wils.

10 natuurlijke en leuke kraamcadeautjes

kraamkost

Welke mama heeft nu tijd om uitgebreid te staan koken? Geef toe, niet evident. Kraamkost is dan een erg fijn cadeautje. Je maakt zelf iets lekkers klaar en neemt dat mee op kraambezoek. Dan hoeven ze in elk geval die dag al niet te koken! Zelf geen tijd om te koken? Dan kan je natuurlijk ook een maaltijdbox cadeau geven.

natuurlijke verzorgingsproducten

Ook al heb je niet veel meer nodig dan wat water om je baby te wassen, maak je de meeste ouders wel blij met een goed verzorgingsproduct. De reisset van Naïf vind ik een fijn geschenkje. De toilettas is gemaakt van recycleerbaar karton en de verzorgingsproducten bestaan uit enkel natuurlijke ingrediënten. Ideaal om mee te nemen in de luiertas of op reis. Ze ruiken ook heerlijk! Wie wordt daar nu niet blij van?

natuurlijke verzorgingsproducten van Naïf

een ergonomische draagdoek/-zak

Niet het goedkoopste kraamcadeau, maar wel een topper! Ideaal om samen te leggen met vrienden of familie. Een draagzak is ontzettend nuttig, voor élke mama bruikbaar. Een onmisbaar geschenk voor de mama die haar baby het liefst van al dichtbij haar heeft, wie snel de deur uit wil, of voor mama’s die even hun handen vrij willen hebben. Ik ben verliefd op deze Tula Free to Grow, die je al vanaf de geboorte kan gebruiken zonder extra insert. Ergonomisch, mooi en functioneel!

draagzak, tula free to grow

Sophie de giraf

Als je budget wat kleiner is, dan is Sophie de giraf altijd een goede keuze. Zowel Elli als Liz (die het hertje heeft), zijn fan. Het is een speelgoedje uit 100% natuurrubber en kan door de details makkelijk vastgepakt worden door kleine handjes. Het voelt zacht, is leuk om op te bijten, ruikt lekker en piept als je er in knijpt. Het stimuleert dus alle zintuigen!

sophie de giraf, kraamcadeautje

mijlpaalkaarten

Klik, klik, klik! Mijlpaalkaarten zijn niet meer weg te denken de dag van vandaag. De eerste tandjes, de eerste keer rollen, de eerste keer vaste voeding, … Elke mama heeft ze wel, om die eerste momenten te kunnen vereeuwigen op foto. Je hebt ze dan ook in alle soorten! De traditionele mijlpaalkaarten kent iedereen wel, maar ze zijn er ook in heel wat verschillende thema’s. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze “baby’s eerste outdoor momenten“?

mijlpaalkaarten, outdoor, kraamcadeautje

gepersonaliseerd bijtspeeltje

Helemaal in en makkelijk zelf te maken: een gepersonaliseerde bijtring of speenkoord met naam. Wie wil dit nu niet? De kleuren kan je aanpassen naar die van het geboortekaartje of bijvoorbeeld een draagdoek. Gegarandeerd succes! Deze bijtringen maak ik zelf op bestelling.

gepersonaliseerde bijtring

borstvoedingsbenodigdheden

Geeft de pas bevallen moeder borstvoeding? Geef dan wasbare borstcompressen cadeau, vergezeld met borstvoedingsthee en zelf gebakken havermoutkoekjes. Geloof me, die wasbare compressen zijn echt veel beter dan de wegwerpvarianten: ze zijn heerlijk zacht, en uiteraard veel duurzamer. Door borstvoedingsthee te drinken, krik je de productie op en heeft de baby minder last van krampjes. Ook havermout heeft een positief effect op de melkproductie. Is je budget wat groter, kan je er nog een borstvoedingsboek bijgeven zoals die van La Leche League.

wasbare zoogcompressen, borstvoedingsthee, koekjes, kraamcadeautje

verwenproducten voor mama

Niet alleen de baby maar ook mama verdient wel eens een leuk verwenproductje. Me-time is zeldzaam, dan kan een ontspannende douche of bad wel deugd doen.

een abonnement op een ouderschapsmagazine

Voor wie alles al heeft is een abonnement op een ouderschapsmagazine wel fijn. Denk aan Kiind voor bewuste ouders of het nummer happi.kidz voor wie fan is van Happinez of Flow.

abonnement ouderschapsmagazine, kiind, happikidz, kraamcadeautje

wasbare (billen)doekjes

Dit vind ik zelf een topcadeau! Het wordt steeds populairder, en dat is niet zonder reden. Wasbare doekjes kan je gebruiken om de billen schoon te vegen of als snoetenpoetser. Ik zelf heb de cheeky wipes startkit. Voor nog geen €50 heb je alles wat je nodig hebt: voldoende doekjes, wasnetjes en 2 dozen om de propere en vuile doekjes in te bewaren. Ze vegen echt veel beter dan wegwerpdoekjes, je hebt er vaak maar eentje nodig, en het is ecologisch verantwoord. Top cadeau!

wasbare billendoekjes

Wat was het leukste/origineelste/meest onverwachte kraamcadeau dat jij kreeg voor de geboorte?

 

 

Deze blogpost bevat producten die door een merk of bedrijf werden gesponsord. Lees mijn disclaimer.