Dit is echt de ontdekking van het jaar! En helemaal verantwoord, want Greentom produceert als enige momenteel een 100% duurzame kinderwagen. En dat is een heel grote plus! Niet alleen vegetarisch leven, maar ook de strijd tegen plasticvervuiling staat op mijn goede-voornemens-lijst. Dus deel ik graag deze revelatie met jullie.

Jullie kennen me vooral als draagmama en het klopt dat Liz nog steeds erg vaak gedragen wordt. Maar ook een kinderwagen vind ik af en toe best handig voor al wat oudere baby’s. Lees mijn 5 goede redenen om voor Greentom te kiezen!

Vijf goede redenen om voor Greentom te kiezen

1. Een 100% duurzame kinderwagen

Ontwerper Bart Bost ging de uitdaging aan: een 100% duurzame en eerlijke kinderwagen, die ook nog eens handig en mooi is. En dat is hem gelukt! Als allereerste op deze wereld. De kinderwagen bestaat uit alleen maar duurzaam materiaal.

Zo zijn de stoffen bijvoorbeeld gemaakt van gerecycleerde frisdrankflessen. Nog een pluspunt: de materialen zijn vrij van schadelijke chemische stoffen. Erg fijn, want je kind brengt er toch heel wat tijd in door!

2. Licht & compact

De kinderwagen is verrassend licht en rijdt enorm vlot. Dat was het eerste dat me opviel toen ik hem uittestte. Hij is vlot te besturen met één hand en draait enorm vlot en makkelijk. Zelfs op zand en heidegrond rijdt hij erg soepel!

Bovendien neemt de kinderwagen erg weinig plek in, en is hij in één klik van zit- naar ligstand te brengen. Heel handig als je kindje moe is en wil gaan slapen. Ook het opbergen is super eenvoudig. Door de buggy langs de zijkant in te duwen, plooit hij dubbel. Het is dus ook geen opgave om hem mee te nemen in de auto. Ook thuis is hij gemakkelijk op te bergen. Handig als je weinig plek hebt!

De kinderwagen kan je in drie standen zetten (zittend, halfliggend en liggend) en de schouderbanden zijn in 3 hoogten verstelbaar. Onderaan is een opbergvak, ideaal voor een draagzak en een handtas.

Greentom duurzame kinderwagen

3. Mooi Nederlands design

Deze Greentom duurzame kinderwagen is niet alleen handig; hij ziet er ook nog eens goed uit!

Het frame is in drie basiskleuren te verkrijgen (wit, grijs en zwart) en de bekleding in 10 verschillende kleuren. De bekleding is ook los verkrijgbaar, zodat je zelfs van kleur kan veranderen moest je dat willen.

4. Zowel voor baby’s, peuters als kleuters

De Greentom Classic, de kinderwagen die wij hebben, is te gebruiken voor kinderen van 6 maanden tot en met 4,5 jaar. Erg handig als je meerdere kinderen hebt! Elli zit er graag in, als ze moe is of even niet wil stappen. Liz gaat op dat moment de draagzak in. Als Elli zelf stapt, dan gaat Liz in de kinderwagen.

Indien je de kinderwagen ook voor kleinere baby’s wil gebruiken, kan je voor de 3-in-1 gaan, dan zit er een carrycot (wandelwagen) bij en een reversible. Die kan je in 2 kijkrichtingen gebruiken! Ook wel erg handig voor kleinere kindjes. Ik vond dit zelf niet nodig, omdat Liz meestal in de draagzak zit en Elli liefst naar voren kijkt.

5. Betaalbaar

De Greentom Classic is best betaalbaar en je krijgt waar voor je geld! Voor maar €249 heb je er al één! Omdat hij zolang te gebruiken is, toch de investering waard vind ik! Je koopt deze mooie kinderwagen bij Blabloom.

Nadelen?

Zijn er dan echt geen nadelen aan? Het enige minpuntje is dat de buggy vrij laag is – maar ik was verwend op dat vlak met mijn tweedehandse buggy van Stokke. Ik ben 1m80 groot dus dit is ook persoonlijk. Hij is zeker niet lager dan een andere kinderwagen, maar dus wel dan diegene die ik gewend ben. Dit ‘nadeel’ weegt absoluut niet op tegen de vele voordelen van deze mooie en duurzame kinderwagen. Ik kan deze duurzame kinderwagen zeker aanbevelen!

Greentom duurzame kinderwagen

 

Deze blogpost bevat producten die door een merk of bedrijf werden gesponsord. Lees mijn disclaimer.