Lieve Elli

Wat ben ik fier dat ik jouw mama mag zijn! Je bent intussen een schoolrijpe peuter geworden die weet wat ze wil. Als je iets doet, geef je je ook volledig. Je bent een hele lieve meid, zorgzaam voor je kleine zus, perfectionistisch en dat kan soms ook heel vervelend zijn. Als je moe bent of nood hebt aan ontlading, krijg je je eigen gevoelens niet altijd meteen onder controle. Maar dat is oké. Je doet het ongelofelijk goed en er komt best wat op je af op een dag!

Je kan al zo veel zelf, en wil dan ook altijd mee helpen. “Elli zelf doen” is zowat het meest gehoorde zinnetje per dag denk ik! Maar dat siert je. Je wil je zelf aankleden, je eigen boterhammen smeren, de groentjes snijden, de tafel dekken, de muziek opzetten, je wassen en afdrogen, enz… Je kan dat ook allemaal al echt goed. Opgeven staat niet in je woordenboek.

Zo ben je uitgegroeid tot een echt puzzelwonder. Al van toen je nog amper kon lopen, was je al bezig met legpuzzels en vormen sorteren. Al snel vond je hier geen uitdaging meer in en kwamen de echte puzzels boven. Negen stukjes, elke dag opnieuw, in het begin met wat frustratie maar na enkele maanden ging dat vlekkeloos. Toen je twee jaar werd kreeg je nieuwe puzzels, 9 stuks, 12 stuks, 15 stuks en ondertussen maak je puzzels tot wel 50 stukken! Helemaal alleen. Dat doen niet veel kinderen je na.

Alles wat je doet, doe je met veel zorg en aandacht. Als Liz huilt of zich bezeerd heeft, ben je de eerste om haar te troosten. Je wil ze helpen bij het eten en kijken hoe haar luier verschoond wordt. Je pop is je eigen kleine baby die je in de draagdoek draagt en melk geeft.

Tekenen, kleuren, verven, kleien, … Als je maar creatief bezig kan zijn! Wat kijk ik er naar uit dat je naar school kan! Nieuwe uitdagingen, nieuwe kameraadjes. Ik ben er zeker van dat je je goed gaat voelen op deze school. Er is veel aandacht voor ritme, rust en spel en dat is precies wat je nodig hebt.

Dus lieve Elli: verwonder, leef, lach, ontdek, huil, en doe waar je blij van wordt! Dat kan je goed!

Greentom

Kus, mama