De waterpokken zijn aangekomen ten huize Mama Naturelli… Elli ging vrijdag voor de vakantie één dag naar school, en een week later verschenen er allemaal kleine rode vlekjes in haar gezicht, hals en op haar buik. Toeval? Op zich maakt dat niet uit, beter nu dan wanneer ze een paar jaar ouder is! Maar wat kan je er tegen doen?

Havermoutbadje

Het was zaterdagavond, dus naar de apotheek of dokter kon ik niet meer. Gelukkig kreeg ik veel goede raad van de online gemeenschap – handig die facebookgroepen! – waarvoor dank! De tip die ik -tig keer kreeg was: maak een havermoutbadje! Maar we hebben geen bad, was mijn eerste reactie. Gelukkig hoeft dat ook niet. Je kan je evengoed redden met een babybad, de douche of zelfs de lavabo.

Wat heb je nodig?

  • een (baby)bad of een douche
  • havermout
  • een tetrawashandje, tetradoek, een theedoek of zelfs een panty kan
  • een rekkertje of touwtje

Geen havermout in huis? Baking soda of kamillethee zouden ook werken!

Hoe maak je het?

Neem een washandje of doek en doe er havermout in. Maak het toe met een rekker of touwtje. Leg het havermoutzakje in een lauwwarm badje en het water wordt melkwit. Heb je geen bad, dep dan het lichaam van je kind met dit zakje. Dit heb ik bij Elli gedaan, maar toen ze de dag nadien zag dat Liz in het badje zat (dat ik eigenlijk voor een milkbath had gekocht), wou ze er ook in!

Het effect is dat de waterpokken sneller zullen uitdrogen waardoor de jeuk mindert. Dit zou ook helpen tegen jeuk tijdens de zwangerschap!

Resultaten

De havermout deed zijn werk! Zowel bij Elli als Liz waren de bubbeltjes snel uitgedroogd. Op de foto is het minder zichtbaar, Liz heeft vooral pokken op haar hoofdhuid en in de luierzone. Elli heeft ze overal verspreid, maar gelukkig valt het aantal wel mee.