Ergerde jij je ook blauw aan de vele staaltjes en gratis producten die ze rond je oren smijten van zodra je zwanger bent? Ik in ieder geval wel. Steeds meer ouders gaan op zoek naar ecologischere alternatieven, een zoektocht die niet altijd evident is.

Een duurzaam alternatief voor de roze doos

Van zodra je een afspraak hebt bij de gynaecoloog krijg je de ‘roze doos’. Ik denk dat élke mama dat wel kent: die kartonnen doos vol staaltjes en kortingsbonnen, zoals fopspenen, luiers, billenzalf, potjesvoeding, enz. Allemaal producten van grote merken om je voor hun kar te spannen. En dat werkt, het is gratis, en iedereen wil het…

Al is dat laatste niet helemaal waar. En daar is nu een alternatief voor op komst! Saar Van Geel, een collega blogger en leerkracht op dezelfde school, heeft GreenKit gelanceerd. Een gratis ontdekkingsdoos maar dan vol biologische en ecologische producten voor baby en mama, met informatie, kortingsbonnen en staaltjes. Op die manier maak je kennis met heel wat alternatieven die goed zijn voor milieu en de gezondheid van je kleintje.

Wasbare luiers

GreenKit, meer dan alleen een ontdekkingsdoos

Met GreenKit wil Saar ouders helpen bij de moeilijke zoektocht naar duurzame babyproducten, maar ook producenten en verdelers van deze babyartikelen helpen om sneller bij hun (nieuwe) publiek te komen. Aanstaande mama’s krijgen deze doos wanneer ze zes maanden zwanger zijn tijdens hun consultatie bij de vroedvrouw.

Greenkit

De doos zelf is geen wegwerpdoos, maar een geïllustreerde bewaardoos waar je spulletjes kan in bewaren als aandenken, zoals het eerste kruippakje, speeltje, geboortekaartje, enzovoort. Op die manier wordt het een echte herinneringsdoos.

Op de website die nog volop in ontwikkeling is, zal je kortingscodes vinden, tips en tricks, interviews, giveaways enzovoort. Vroedvrouwen zullen zich kunnen aanmelden als partner om de ontdekkingsdoos gratis te verdelen.

Help Saar op weg

Blijf je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Volg GreenKit op Facebook en moedig je zwangere vriendinnen aan hetzelfde te doen! Zo help je haar mee op weg bekendheid te winnen en kan ze hopelijk veel bedrijven over de streep trekken om mee te werken!

Zo’n initiatieven kan ik alleen maar aanmoedigen.

Go Saar!