Liz werd één jaar! Tijdens mijn zwangerschap net iets meer dan een jaar geleden, deed ik een melkbad fotoshoot. Ik vond het wel fijn als aandenken aan mijn laatste keer zwanger. Een jaar later wou ik dit zelf proberen, maar dan met de jarige deze keer. En al zeg ik het zelf, de resultaten zijn best goed gelukt!

Maak je eigen melkbad

Een milkbath shoot is weer een nieuwe trend in de fotografie op dit moment. Typ in Instagram #milkbathphotography in, enje ziet wat ik bedoel. Een dure fotograaf of speciale babyfotograaf is overigens niet nodig. Een melkbad maak je makkelijk zelf, en een goed fototoestel kan je wel van iemand lenen als je dat zelf niet hebt.

Het enige wat je nodig hebt is een bad, gevuld met warm water en melk. Dit kan moedermelk zijn, maar evengoed poeder of andere melk. Hier voeg je dan een hoop mooie verse (!) bloemen aan toe. Gebruik geen plastic bloemen, dat zorgt voor onnodig afval én ze zinken naar de bodem. Zet de baby in het bad en houd je camera in de aanslag! De melk zorgt voor een zachte achtergrond en licht je baby helemaal op.

milkbath baby

Hoeraaa!

Enkele tips

Nog enkele tips voor een geslaagd resultaat:

  1. Houd het gezellig. Laat je baby het bad eerst wat verkennen voor je de aandacht trekt. Het duurde even voor Liz het naar haar zin had en ook kon lachen. Aan het eind lag ze te spetsen en spelen in het water!
  2. Kies een ruimte met natuurlijk licht, dat maakt je foto’s veel mooier. Dan hoef je geen flits te gebruiken.
  3. Let op de achtergrond. Zet je badje op een houten vloer, of gebruik een dekentje/mat.
  4. Wees niet te zuinig met de melk, dit zorgt voor een mooie witte kleur.
  5. Kies bloemen die van kleuren bij elkaar passen en afsteken in het witte melkwater.
  6. Bewerk je foto’s nog na. De app ‘Snapseed’ vind ik erg goed. Ik kreeg wat hulp van Jessica 😉 waarvoor dank!

Op mijn Pinterestpagina vind je vele voorbeelden.

Bewonder

Genoeg palaverd, hier nog wat extra foto’s!

 

 

 

Baby milkbath

 

Het is eens wat anders dan een cakesmash hé 😉