Hey Baby! Een uitnodigende titel voor een speel- en knuffelkalender. Met deze kalender word je elke week uitgenodigd om een leuke activiteit met je baby te doen. Niet alleen je baby maar ook jijzelf beleeft op die manier een jaar lang plezier. Even wat quality time voor jullie beiden!

Baby’s bewegen te weinig

Uit onderzoek van de Universiteit Gent in 2017 blijkt dat baby’s te weinig bewegen. Ik schrok hier best van! Hoezo, te weinig? Maar als je er over nadenkt, kan ik me er iets bij voorstellen. Ik zie heel vaak baby’s in een draagmand, buggy, park, wipstoel, eetstoel, of autostoel zitten gedurende langere tijd. Als je al die momenten uitrekent op een dag, kom je aan best veel uren dat je baby niet beweegt (slapen niet meegerekend). Te lang stilzitten is niet goed voor je kind, ook al lijkt je baby nog niet zo beweeglijk.

Het is ook niet evident om te bedenken hoe je je baby meer kan doen bewegen. Met de Hey Baby kalender krijg je 52 weken lang inspiratie om samen iets leuks te doen. Het zorgt niet alleen voor meer beweging, wat mooi meegenomen is, maar in de eerste plaats ook voor een hechte band tussen jullie. Spelenderwijs elkaar beter leren kennen en even tijd voor elkaar maken, leuk toch?

hey baby kalender

Zeker bij een tweede merk ik dat dit moeilijker is. De oudste vraagt veel aandacht, kan zelf al heel goed aangeven wat ze wil, waardoor de kleinste het al snel met minder aandacht moet doen. Met deze kalender word je aangemoedigd om meer tijd te maken voor elkaar, en je kan ook de andere kinderen erbij betrekken. Zelf vond ik het wel fijn om dat even onder ons tweetjes te doen.

Hey Baby kalender: winactie

Ik mocht van Standaard uitgeverij de Hey Baby kalender uittesten. De mooie illustraties van Eva Mouton maken van deze kalender een pareltje op je kast. Het is dus ook leuk om naar te kijken. Liz is intussen één jaar oud, ik heb de kalender dus maar een dikke maand kunnen proberen. Maar ook de activiteiten van daarvoor vielen nog in de smaak! De spelletjes en situaties zijn herkenbaar, laagdrempelig en met zin voor humor: kruipen als een kikker, vliegen als een held en gewoon samen lui lijfje op lijf liggen in de zetel.

Doe mee!

Zou jij deze kalender graag winnen? Laat een reactie achter op de blog, Facebook of Instagram. Eén reactie is één kans. Er is slechts één winnaar, die hier wordt bekend gemaakt op vrijdag 1 juni 2018. Indien de winnaar niet reageert binnen 48 uur, wordt er opnieuw geloot. Het product wordt gratis verzonden binnen België.

***De winnaar werd live getrokken op Instagram en is Belinda Troch. Proficiat!***

hey baby kalender