Hebben jullie ook zo genoten deze zomer? Elke dag zon, elke dag buiten. Fantastisch! Het was helemaal niet nodig om op vakantie te gaan met dit weer. Eén van de beste zomers ooit wat mij betreft. We eindigden de vakantie met een weekje Ardennen en als afsluiter een trip naar Disneyland! Beleef mee.

Elke dag buiten

Meer moet dat niet zijn voor de kinderen. Spelen, zwemmen, naar het bos, en ’s middags binnen afkoelen 😉. Want eerlijk is eerlijk, het was vaak toch ook te warm om in de middagzon buiten te komen. De temperaturen waren ook te hoog om te kunnen dragen, waardoor we niet alle uitstapjes hebben kunnen doen die gepland waren. Ik had van tevoren een lijstje samengesteld met natuurlijke speeltuinen. Het blotevoetenpad en Kabouterberg kan je niet met buggy doen, dus die staan nog steeds hoog op de ‘must-do-list’. In de plaats gingen we naar de Beekse Bergen,  naar zee en Hidrodoe.

Aan zee was het dan weer wel echt genieten! Het water was heerlijk van temperatuur. Ik heb nog nooit zo lang in de Noordzee kunnen zwemmen zonder kou te krijgen.

En zwemmen in de tuin natuurlijk! Het zwembadje heeft goed dienst gedaan deze zomer. Dat past toch in elke tuin, en geeft uren plezier. Wat waterspeelgoed erbij, lege flessen, wat lepels, en klaar voor uren waterpret.

Ik wil bij oma en opa spelen!

De leukste speeltuin op slechts 5 min van onze deur, stond ook gewoon in de tuin bij oma en opa! Ha, ze hadden bij het begin van de zomer een verrassing voor de kindjes klaar. Een houten speeltuig van Wickey in de vorm van een schip, met een glijbaan, schommel, hangbrug, klimwand, verrekijker en stuur. Dat vonden ze natuurlijk geweldig! Wij hebben zelf de ruimte niet om zo’n groot speeltoestel te zetten, dus dat zorgde wel voor wat afwisseling. Ze terug mee naar huis krijgen, was telkens een opgave. Het liefst zouden ze er elke dag gaan spelen!

Het is erg duurzaam materiaal, dus ze gaan er nog jaren plezier aan beleven! De accessoires zijn makkelijk te vervangen of je kan ook telkens nieuwe elementen toevoegen, waardoor het ook meegroeit met de leeftijd. We overwegen om eventueel zelf een kleiner speeltuig aan te schaffen, of misschien zelfs een speelhuisje. Veel toestellen staan momenteel afgeprijsd aan -50% korting.

Op vakantie in eigen land

Dichtbij maar toch het gevoel dat je in het buitenland bent. Dat zijn de Ardennen! We verbleven eerst een weekend met vrienden in La Roche, daarna reden we door met ons gezin naar Dinant. Allebei een goede uitvalsbasis voor leuke uitstappen. Parc Clorophylle is een prachtig wandelpark met enorm veel speeltuinen en activiteiten voor de kinderen. De perfecte combinatie tussen wandelen en spelen, dus voor elks wat wils.

Parc Clorophylle
Domaine de Chevetogne
Chateau des Vêves

Op een half uur van Dinant is er het Wildpark en de Grotten van Han. We kozen ervoor om het eerste deel (2,5 km) te wandelen. Een buggy wordt niet aangeraden (kan je niet mee in de grot nemen), dus hadden we enkel de draagzak bij. Dat ging perfect! Liz stapt graag zelf, en tussendoor kon ze uitrusten op mijn buik of rug. Het Wildpark was echt de moeite! Halverwege is er een shuttlebus die je verderrijdt naar de ingang van de grot of terug naar de uitgang. Het was een eeuwigheid geleden dat ik de grotten nog bezocht had. Zo indrukwekkend! Elli heeft letterlijk àlles gestapt, zonder buggy, zonder middagdut. Ze was aan het einde van de dag stikkapot, maar het was het waard!

Wildpark van Han
Wildpark van Han

De perfecte afsluiter

En dan… hadden we de perfecte afsluiter in Disneyland! We mochten er onverwachts gratis heen maar ik had mijn twijfels. Is dat wel geschikt voor kleine kinderen? Mijn beeld was: veel volk, lang wachten, en niet echt geschikt voor kleintjes. Dat beeld heb ik meteen moeten bijschaven. Disneyland is super leuk! Een uitgebreid verslag met tips en tricks volgt nog.

Disneyland

Leg je herinneringen vast in een fotoalbum

En zoals elk jaar maak ik tijdens de zomervakantie fotoboeken van het afgelopen jaar. Bij Smartphoto kan je zelf je eigen fotoboek samen stellen en afdrukken. Geen gedoe met foto’s afdrukken en plakken in een album. Die foto’s komen na verloop van tijd toch los, althans bij mij toch, en het inplakken duurt mij veel te lang. Op een uur tijd heb ik online een album gemaakt! Ondertussen heb ik toch al een mooie collectie bij elkaar!

Deze blogpost bevat één of meerdere links die door een merk of bedrijf werden gesponsord. Lees mijn disclaimer.