Joepie! Het Nieuwe Borstvoeding Boek is uit, geschreven door de twee borstvoedingsgoeroe’s Stefan Kleintjes en Gonneke van Veldhuizen is dit een absolute must-read voor alle ouders die van de borstvoeding een succes willen maken.

Geschreven door experts

De meesten onder jullie kennen Stefan Kleintjes wel denk ik. Hij is lactatiekundige en kinderdiëtist en vooral bekend van het Kenniscentrum Borstvoeding en van de Kleintjesmethode: geen papjes maar echte voeding voor je baby. Gonneke van Veldhuizen is een ervaren lactatiekundige en ook wel bekend via haar praktijk en blog Eurolac.

Recensie

Het Nieuwe Borstvoeding Boek met als ondertitel “jij bent alles wat je kind nodig heeft” overtreft alle borstvoedingsboeken die ik tot nu toe gelezen heb. Het is in de eerste plaats een gids voor nieuwe moeders en vaders, maar ook voor reeds ervaren ouders biedt het interessante lectuur. Borstvoeding is zoveel meer dan voeding. Het biedt geborgenheid, troost, verlicht pijn en versterkt het immuunsysteem van je baby en jezelf.

het nieuwe borstvoeding boek

Inhoud

Werkelijk alle onderwerpen komen aan bod van pasgeboren baby tot peuter, ook als de borstvoeding niet loopt zoals je verwacht had. Helemaal aan het eind worden ook alternatieven besproken voor het geval dat de borstvoeding écht niet lukt. Alle onderwerpen worden met erg veel liefde en warmte behandeld, uit respect voor moeders en de natuur.

“Neem je baby dicht bij je, dag en nacht. Zo kun je aan alle voorwaarden voor voeding, bescherming, troost, warmte en ritme voldoen. Je baby antwoordt met een gelukzalige glimlach. Je smelt! En kijk, je melk stroomt”.

Vormgeving

Het boek is niet alleen heel aangenaam om te lezen, maar is ook erg mooi vormgegeven. Het werd gedrukt op gerecycleerd papier en bevat realistische foto’s van baby’s en peuters aan de borst, afgewisseld met infographics, columns en allerhande weetjes. Deze borstvoedingsbijbel – want dat is het zeker – hoort op het nachtkastje te liggen van elke ouder die van de borstvoeding een prettige periode wil maken. Ook perfect als geboortecadeau!

het nieuwe borstvoeding boek

Koop het Nieuwe Borstvoeding Boek voor €24.95 in de boekhandel of op Bol.

Ik kreeg via Velt het boek toegestuurd om er een recensie over te schrijven. Deze recensie verscheen in Seizoenen, het tweemaandelijks tijdschrift van Velt, over ecologisch leven, koken en tuinieren. 

Lees meer over borstvoeding