Dat we fan zijn van dragen is niets nieuws. We dragen onze kinderen al sinds hun geboorte. Ik begon met een draagdoek maar toen Elli oud genoeg was, ben ik overgestapt naar een draagzak. Het knopen bleek toch niet zo mijn ding, en dan is een draagzak wel erg makkelijk. Ik koos voor de Tula Baby omdat ik verliefd was op het mooie design en er zoveel goede dingen over hoorde. Daar heb ik geen moment spijt van gehad!

Toen bij de geboorte van Liz de nieuwe Tula Free To Grow uitkwam, twijfelde ik geen seconde en zette deze op de geboortelijst. Het was het eerste cadeau dat gekocht werd, dus kon de draagzak onmiddellijk gebruikt worden. 

Het verschil tussen een Tula Baby en Toddler

Ondertussen is Liz een peuter van bijna 2 jaar met broekmaat 86. De Tula Free To Grow wordt dan ook stilaan te klein. Het werd tijd dus om uit te kijken naar een peuterdraagzak!

We kennen Tula dus de Toddler-draagzak is in dat opzicht niets nieuws. Het verstellen naar de juiste maat gaat even vlot en het dragen gaat erg comfortabel. Het rugpand is langer en breder dan bij de standaard, waardoor je peuter beter ondersteund wordt. Het verschil is echt groot!

Tula Baby versus Toddler
Tula Baby versus Toddler

Waarom zou je een peuter dragen?

Dat dragen veel voordelen kent voor baby’s is alombekend. Maar ook peuters en kleuters kunnen nog baat hebben bij een draagzak. Ze kunnen best al lange stukken stappen, maar net als ze moe zijn is het heel handig een draagzak bij te hebben. Veel handiger dan een kinderwagen in elk geval. Bovendien hebben ook peuters en kleuters nood aan geborgenheid, na een drukke dag spelen of als ze oververmoeid zijn. Lekker dicht bij mama of papa biedt een draagzaak de rust die ze soms nodig hebben.

Daarnaast is het ook handig op drukke plaatsen zoals pretparken, markten of dierentuinen. In plaats van met je buggy de menigte door te moeten, zet je je kind op je rug. Niets is gemakkelijker toch?

Ik ben grote fan van de draagzak. Het is super makkelijk aan te doen door het kliksysteem. De heupband en schouderriemen zijn erg breed, waardoor het gewicht over je eigen lichaam verdeeld wordt en het niet zwaar aanvoelt.

Verbreders of Toddler?

Toen de Tula Standaard te klein werd voor Elli, kocht ik verbreders om knie-tot-knie ondersteuning te geven, maar die Tula werd toch snel écht te klein. Ze kon zelf al snel lange afstanden stappen en we gebruikten soms ook de kinderwagen. Als ik nu de Tula Toddler bekijk, heb ik spijt dat ik hem niet eerder gekocht heb. Maar goed, beter laat dan nooit! En Elli past er dus nog steeds in. Ze weegt amper 15 kg en de peuterdraagzak is geschikt tot 27 kg! Die kan dus nog lang mee hoop ik. Zowel buik- als rugdragen gaat vlot in deze peuterdraagzak. En ik ben verliefd op deze print met regenboogjes!

Voor Liz is deze Toddler nog te groot, dus zij kan nog even voort in de Tula Baby met verbreders. De verbreders koop voor je €25 en verbreden het rugpand met 12 cm (6 cm aan elke zijde). Dit heb ik bij Elli lang gebruikt, tot het rugpand echt te kort werd.

Overzicht: de verschillende modellen vergeleken

Sinds kort zijn er ook nieuwe Tula draagzakken op de markt. De nieuwere Tula’s zijn allemaal verstelbaar in maat waardoor je geen verkleinkussen meer nodig hebt. Je kan de breedte aanpassen in 3 maten (newborn, baby, jonge peuter) en de hoogte kan je ook in 2 lengtes verstellen. Zo’n verkleinkussen is trouwens echt niet handig vind ik persoonlijk, dan kan je beter voor een nieuwer model draagzak gaan, zoals de Free To Grow. Op de afbeelding hieronder zie je deze op de kleinste maat (newborn).

Tula Toddler vergelijking

De Tula Halfbuckle is een combinatie tussen draagzak en draagdoek en bestaat uit zachte doekenstof in plaats van het stijvere canvas van de gewone draagzakken. Dit is erg zacht en heel comfortabel voor een kleine baby. Je kan hiermee ook op de heup dragen. Ook de Tula Explore is helemaal nieuw, hiermee kan je nu ook je baby voor korte periodes face-forward dragen. Ik begrijp zelf het nut er niet van, maar ik zie het steeds meer. Dus misschien ben ik op dat vlak nog niet helemaal mee… Maar goed, ze zijn allemaal maar tot maat 86 te gebruiken dus sowieso te klein voor Liz.

Overzicht

Tula overzicht verschillende modellen
Overzicht Tula draagzakken (januari 2019)

Alle Tula draagzakken hebben een slaapkapje. Dit kan je oprollen als extra steun voor de nek en het hoofdje, of als bescherming tegen het weer. Elke drager heeft ook een zakje vooraan waar je iets kleins kan opbergen, zoals je gsm, sleutels of een fopspeen. De draagzakken zijn wasbaar in de machine, ook niet onbelangrijk!

Je vindt de verschillende modellen van Tula hier.

Tula Toddler dreamy skies

Welke draagzak is jouw favoriet? 

Deze blogpost bevat een product dat door een merk of bedrijf werd gesponsord. Lees mijn disclaimer.